top of page

Zon en hitte, een goede cocktail


Onder een schitterende zon werd afgelopen zaterdag de Kids Trophy gehouden in Habay la Neuve. Door de langdurige droogte was het een circuit waarop hard kon worden gereden. Geknipt voor de allersterksten.

Onze benjamins positioneren zich voor de start en GO! Het was een zeer goede start voor Adrien. Elisabeth bleef steken in een wegversmalling en zag haar directe concurrente vertrekken. Ze zet de achtervolging in, maar slaagt er niet in haar in te halen. Adrien probeert het ritme bij te houden, maar het is moeilijk. Het ontbreekt hem een beetje aan conditie en hij heeft het moeilijk om op adem te komen.

Bij de minimen was de start een gekkenhuis. Thibault op kop, Martin en Mattéo in de top 5 en Tom die helemaal achteraan is vertrokken moet de valpartijen vóór hem ontwijken. Gedurende verschillende rondes strijdt een groep van 5 om een plaats op het podium. In de laatste ronde wordt de 3e plaats beslist. Thibault heeft alles gegeven, maar bravo Lucas! Martin krijgt het moeilijk door de hitte, jezelf blijven hydrateren is belangrijk voor de toekomst. Mattéo zet alles op alles en eindigt net buiten de top 20. Tom, tenslotte, die vanuit de laatste positie is vertrokken, haalt een voor een zijn concurrenten in en beleeft er veel plezier aan. Hij heeft het wedstrijdvirus te pakken.

Terwijl een aantal van de teamleden een rando reden op zondag, reed Théo de G Skin Cup. Het circuit was eveneens met veel snelheid te berijden en de warmte alomtegenwoordig. Een zeer mooie rit voor Théo. Hij stemt zijn inspanning af op de hitte en behaalt een mooie overwinning.

Afspraak volgende week in Erezée voor een ‘examen pauze’.


13 vues0 commentaire
bottom of page